Nie bede staral sie w tym temacie opisywac roli bialka jakie pelni w naszym organizmie,bo to kazdy zapewne juz wie.Bez dostarczenia odpowiedniej porcji bialka a co za tym idzie pelnej puli amnokwasow nie mogli bysmy obserwowac tak upragnionego przez nas progresu. I tak białka dzielimy na wolnowchłanialne i szybkowchłanialne.Wolnowchlanialne to [...]
[...] Fibroblastów). Jak by tego było mało wpływa on także na wzrost produkcji obu wcześniej wspomnianych związków. Taki stan rzeczy owocuje bardzo silnym wzrostem tempa syntezy protein, co wyjaśnia niezwykłą skuteczność Trenbolonu w budowania masy mięśniowej. Budowa chemiczna Trenbolonu sprawia, że jest on w pełni odporny na działanie enzymu [...]
1. Jaka jest rola insuliny na takich dietach? Insulina jest hormonem, który zostaje wytwarzany przez organizm przy określonych warunkach metabolicznych. Spożywanie węglowodanów powoduje wyrzut insuliny do krwi. Również białka powodują uwalnianie się insuliny, lecz nie na tak wysokim poziomie jak robią to węglowodany. Tłuszcz z kolei ma bardzo [...]
[...] mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść pięć-sześć razy dziennie, od momentu, gdy wstaniesz aż do [...]
[...] mieć (lub nie) te dodatkowe 3 centymetry. Polecam minimalnie 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść pięć-sześć razy dziennie, od momentu, gdy wstaniesz aż do [...]
[...] the activities of insulin-inducible and suppressible enzymes in cytosolic and mitochondrial fractions of liver and skeletal muscle. The extent of tyrosine phosphorylation of proteins in response to insulin was determined by assaying protein tyrosine kinase (PTK) and protein tyrosine phosphatase (PTP) in liver. RESULTS: Fructose caused increased [...]
[...] Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość protein, węglowodanów, tłuszczów, witamin, soli mineralnych. Także częstotliwość spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych proporcji wyżej wymienionych składników [...]
[...] Słyszę wybuch złości czytelnika: - to co do ..., można jeść? O tym za chwilę. Ogólnie rzecz biorąc dieta w okresie przejściowym powinna zawierać zwiększoną ilość protein na niekorzyść prostych węglowodanów. Duże ilości świeżych, zielonych warzyw, ogromne ilości filtrowanej wody, cytryny, oleju z oliwek. Nie jestem w stanie Państwu [...]